Filters


wtw filter
Filters
Alle WTW units hebben 2 filters. Een voor de toevoer (schone lucht van buiten) en een voor de afzuiging (vuile lucht van binnen). In de meeste gevallen zijn deze filters gemaakt van viledon, kunstoffen vezels. Indien de unit continue draait wat altijd wel het geval is, is het aan te raden deze om de 6 maanden te vervangen. En eens in de 3 maanden te stofzuigen. De ligging van uw huis kan de vervuiling van het systeem beïnvloeden, bijvoorbeeld naast een snelweg of een dichtbevolkte omgeving. Het is van groot belang dat dit goed wordt bijgehouden. Zo voorkomt u problemen en gezondheidsklachten.

Maten
Elke WTW unit heeft een speciale opening voor de filters. Vaak zitten deze aan de voorkant. De filters moeten perfect passen om eventuele lucht lekkages te voorkomen. Bij uw fabrikant/leverancier kunt u de maten opvragen van de filters en deze zo correct bestellen.

Filtermarkt
Op het net zijn er de laatste jaren vele website's te vinden waar u filters kunt bestellen. Wij willen er u op wijzen dat deze filters niet al te duur hoeven te zijn het gaat inmiddels om een stukje kunstof (viledon)!! Indien u door de bomen het bos niet meer ziet kunt altijd terug vallen op de fabrikant!

Filters bestellen? klik hier