Nieuws

Infoblad geeft duidelijkheid over ventilatiesystemen

luchtkwaliteit
De kwaliteit van ventilatiesystemen is van directe invloed op energieprestatie en gezondheidsaspecten. 
Duurzame woningen zijn gezonder voor mensen, beter voor het milieu en ze kosten minder (schaarse) grondstoffen. Daarom stimuleert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties energiebesparende maatregelen in woningen.
Samen met een lucht- en waterdichte gebouwschil is het ventilatiesysteem één van de basiselementen van een woning. Iets wat gewoon moet kloppen en waar je als bewoner vooral geen last van wil hebben.
In de praktijk blijkt echter dat het ventilatiesysteem het meest genoemde negatieve beoordelingsaspect van woningen is. Reden voor Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) om een infoblad aan het onderwerp ventilatie systemen in energiezuinige woningen te besteden.
Bron: RVO

Info blad

Verbeterplan ventilatie is mislukt

woningventilatie
Den Haag - De bouw slaagt er niet in de ventilatie in nieuwbouwwoningen te verbeteren. Het actieplan dat daartoe in 2012 is ondertekend door alle grote brancheorganisaties is mislukt.
Dat laten minister Blok (wonen) en staatssecretaris Mansveld (milieu) weten aan de Tweede Kamer. In 2012 werd het actieplan opgesteld omdat was gebleken dat in 50 procent van de nieuwbouwwoningen de ventilatie bij oplevering ondermaats was. Met het actieplan moesten in 2015 alle nieuwbouwwoningen een goed werkend ventilatiesysteem hebben dat voldoet aan het Bouwbesluit en de eisen van de opdrachtgever. Dat doel wordt niet gehaald.
Bron: Cobouw

Meer infoLees meer...

Haal het volledige rendement uit uw WTW installatie!

wtwonderhoudgroot021111
Haal het volledige rendement uit uw WTW deze winter!
De kruisstroom wisselaar zorgt voor het vasthouden van de warmte en deze vervolgens door geleiding mee te voeren met de lucht die de woning wordt ingeblazen. Het rendement ligt zo tussen de 50 a 90%, dit is verschillend per fabrikant. Het is van groot belang dat de kruisstroomwisselaar jaarlijks word gereinigd. Een schone kruisstroomwisselaar betekent minder stoken!! Laat u WTW nu reinigen en profiteer van het volledige rendement....Lees meer...

Schade gezondheidsklachten door ventilatie vergoed

WTW reinigen
Den Haag - Bewoners van een huis in de Amersfoortse wijk Vathorst krijgen een schadevergoeding omdat ze gezondheidsklachten overhielden aan hun ventilatie. Ook komt er een schadevergoeding voor bewoners van een woning in Meppel.Dat liet advocatenkantoor SAP gisteren weten aan het ANP. Het zou gaan om een vergoeding van 'enkele tienduizenden euro's', uitgekeerd door de verhuurder. In de wijk Vathorst hebben ongeveer 1000 woningen een balansventilatiesysteem. Naar aanleiding van gezondheidsklachten van bewoners deed de gemeente Amersfoort vanaf 2006 al onderzoek naar de relatie van de klachten met de balansventilatie in de nieuwbouwwoningen in Vathorst. De klachten als tranende en vermoeide ogen, neusklachten en concentratieproblemen, leken verband te houden met een ongezond binnenklimaat. Meer info Cobouw
Lees meer...

Webshop VenKlimaWeb

venklimaweblogo

Venklima webshop alle producten voor ventilatie en klimaat. Veel producten op voorraad en een snelle levering.
hier kunt onder andere roosters en schuimrubbers vinden! Neem snel een kijkje!Lees meer...